Sadba

04.03.2012 02:29

 

Jedním z nejlevnějších způsobů, jak transformovat svou zahradu je výsadba nového trávníku s travního osiva.

Pro zajištění úspěchu je důležité, aby při výběru vhodného osiva pro vaši zahradu. Zvažte množství slunečního světla váš trávník oblast dostane a kvalitu vaší půdy. Také byste měli vzít v úvahu, jaký typ travního osiva roste nejlépe ve vašem regionu.

Přečtěte si návod na obalu semen, nebo požádejte o pomoc zahradní centrum. Nákup dost na pokrytí nákladů na oblast, kterou bude setí. Je to dobrý nápad koupit zvlášť v případě, že potřebujete reseed určité oblasti později.

Následujte tento krok-za-krokem průvodce pro zdravý nového trávníku:

1. Odstranit z oblasti všech kameny, dřevo, trosek nebo jiných materiálů, které by zakazovaly setí. Při jasné přidat vrstvu bohatých kompostu. Stanovit úplnou 2,5 až 5 cm přes oblast, kterou se chystáte na osivo. Můžete také použít suchý hnůj nebo sphagnum rašeliníku. Nápad tady je obohatit půdu tak, travní semeno vyklíčí a rostou.

2. Do trávníku. Pomocí zahradní páky vykopat dvůr. Rostlin pomůže míchat kompostu s půdou vytváří bohatou postel na osivo. Když Tilling je kompletní, na úrovni oblasti se sklonem.

3. Zasít semeno trávy. Nejlepší způsob, jak zasít travní semeno je s rotační sekačky rozmetadla. To vám zajistí jednotné mít pokrytí. Vezměte polovinu osiva a zasít je v řadách po celém trávníku. Po dokončení se na druhou polovinu osiva a zasít je do řad v pravém úhlu na první křižují celý trávník. Takže jednoduše rozšířit o polovinu semeno v severojižním směru a druhá polovina východu na západ směrem.

4. Použít novou vrstvu mulče v celém trávníku. Pečlivě zakrývají nově zasel semeno s tenkou vrstvou mulče. To vám pomůže udržet vlhkost půdy. Můžete použít suchý hnůj, kompost, ornice, nebo dokonce slámy.

5. Zalévat svůj nový trávník důkladně. Byste měli používat mlhy nebo světlo nastavení, aby z praní osiva a půdy pryč. Namočte si nový trávník plný 15 cm hluboký a nikdy nenechat vyschnout travní semeno. Aby vaše nově zasel trávník vlhký zajistí úspěšné klíčení.

6. Sledujte vaše trávu růst. Travní semeno začne klíčit po sedmi dnech. Některé druhy trvat až 30 dnů. Pokračovat zalévání trávníku, dokud nová tráva 2 cm vysoká. Voda velkoryse, jinak bude váš trávník bude ojedinělé.

7. Začněte sekání nového trávníku. Jakmile se váš nový trávník dosáhne 10 cm vysoká, můžete bez obav sekat. Navrhuje se, sekáte, když je půda suchá, jinak riskujete trhání svůj nový trávník.

8. Oplodní nový trávník po šesti týdnech od vyklíčení. Ujistěte se, postupujte podle návodu na sáčku pro použití na nové trávníky. Nová tráva potřebuje krmit tak si nenechte ujít tento důležitý krok.

Nyní relaxovat a vychutnat si váš nový trávník.

Zpět